Geride bıraktığımız 2022 yılında en çok izlenen film hangisi oldu? İşte konuyla ilgili tüm ayrıntılar…

Disney, en fazla izlenen filmlere yönelik olarak açıklama yaptı. Böylece yılın en çok izlenen filminin hangisi olduğu belli oldu. 2022 yılının en çok izlenen filminin adeta herkesi şaşırtacak cinsten olduğunu söyleyebiliriz.

Avatar: Suyun Yolu

Gelen açıklamaya göre 2022 yılında en fazla izlenen film Disney verilerine göre Avatar: The Way of Water oldu. 16 Aralık’ta çıkmasına rağmen rekor izleyici sayısına ulaşan Avatar, Tom Cruise’un Top Gun Maverick’ini geride bırakmayı başararak büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Avatar’ın 15 günlük izleyici sayısı, Top Gun Maverick’i geride bırakmak için yeterli oldu. Yapımcılığını Walt Disney Co’nun üstlendiği bilim kurgu temalı film 1.38 milyar dolar gelir elde etti. Yeni Avatar filmi bir önceki filme nazaran kıyasla daha kötü bir başlangıç yapsada yapımcının yüzünü güldürmeyi başardı.

Yıl boyunca konuşulmuş olan Top Gun : Maverick yapımı 1.49 milyar dolar gelir yakalamayı başardı. Top Gun’ın geliri daha fazla olsa da, Avatar’ın hala gösterimde olduğunun altını çizmek gerekiyor.

Avatar film serisi özellikle yenilikçi üç boyutlu görüntüleme teknolojileri ve bunun yanında görsel efekt kullanımı ile dikkat çekmeyi başarmıştı. Hem aksiyon hem de animasyon ögeleriyle ön plana çıkmakta olan serinin yeni filminin sadece iki haftalık bir sürede sergilediği muazzam başarı, serinin 2028 yılına kadar üretilmesi planlanan devam filmlerinin de yine başarılı olabileceğini gözler önüne sermektedir.

İlk filmde Na’vi halkından biri olduğunu kanıtlayan karakterimiz yeni filmde bu sefer çocuklarıyla karşımızda ve film içerisinde çok sayıda su altı çekimi bulunmaktadır. Top Gun Maverick ise ABD Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete Mitchell’in başından geçen olayları anlatmakta olan bir filmdir. Filmde başrolde Tom Cruise oynamaktadır.

(Visited 6 times, 1 visits today)