Yeni yazımızda interneti gizlilik açısından daha güvenli bir şekilde kullanabilmek için dikkat edilmesi gereken unsurların neler olduğu konusuna değiniyoruz.

İnternet, teknoloji dünyasının en önemli icadı olarak kabul edilmekte olup, günümüzde internet sayesinde insanlar pek çok işini çok daha hızlı ve basit bir şekilde halledebiliyor. Özellikle alışveriş ve ödemeler bakımından internet insanların hayatlarında ciddi bir zaman tasarrufu oluşmasını sağladı. İnsanlar artık almak istediklerini internet üzerinden bakarak seçip alabiliyor ve ödemelerini yine internet üzerinden çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar.

İnterneti daha güvenli bir şekilde kullanabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunmakta olup, kişisel bilgilerinizin başkalarının eline geçmemesi adına öncelikle şifre hususuna özen göstermeniz gerekiyor. İnternet hesaplarınızda kullanmakta olduğunuz şifrelerin zor şifreler olması, noktalama işareti, büyük küçük harfler ve rakamlardan oluşması gerekmektedir. Bu size her ne kadar zorunluluk olarak sunulmuyor olsa bile siz şifrenizi yine de zor olacak bir şekilde oluşturmalısınız. Aynı zamanda her internet sitesinde aynı şifreyi kullanmamaya mutlaka özen göstermelisiniz. İnterneti daha güvenli bir biçimde kullanabilmek adına şifreleriniz birden fazla olmalı. Böylece bir platformda şifreniz çalınsa bile diğer platformdaki hesabınız güvende kalabilir. Bunların yanı sıra şifrenizi altı aylık periyodlar ile değiştirmeniz de yine önerdiğimiz bir yöntemdir.

 

Günümüzde hiçbir banka veyahut internet sitesi kullanıcıdan elektronik ortam üzerinden bilgilerini göndermesini ve onaylamasını istemez. Dolayısıyla elektronik posta aracılığıyla kişisel hesabınıza ilişkin bir bilgi talip edilmesi söz konusu ise pnishing vakası meydana gelmektedir. Bu tarz durumları adli makamlara bildirmeyi ihmal etmemelisiniz. Bunların yanı sıra bilgisayar ve telefonlara zararlı yazılım bulaşabildiği için iyi bir antivirüs programı yüklemelisiniz ve virüs programı yüklü olsa bile kişisel önemli bilgilerinizi bilgisayar ve telefonunuzda depolamamalısınız.

(Visited 19 times, 1 visits today)