Bu içeriğimizde artık sonlarına yaklaştığımız 2021 yılının genelinde hakim olan tehlikeli teknoloji trendlerine değineceğiz. İşte konuya ilişkin detaylar…

Teknoloji büyük bir hızla gelişmekte olup, bu durum bazı gizlilik ve güvenlik sıkıntılarını da getirmekte. Özellikle bazı teknoloji trendleri insanların evlerinde bile “Acaba dinleniyor muyuz” şüphesi içerisinde yaşamalarına neden oldu.

Yaşanan teknolojik gelişmeler çok hızlı bir şekilde yeni bir trendi beraberinde getirebiliyor ve bu durum çeşitli gizlilik, güvenlik risklerine neden oluyor. Bunlara neden olan, son zamanlarda trend olan bazı teknolojiler bulunuyor.

Tanıma Teknolojileri

Son yıllarda akıllı telefonlarımızı, bilgisayarlarımızı yüz tanıma kilidi ile açarak işlemlerimizi aktif ediyoruz. Aynı şekilde parmak izi tanıma sistemleri de son derece yaygın bir şekilde kullanılıyor. Bunların yaygın olarak kullanılmasının nedeni kullanıcının şifre girme zorunluluğunu ortadan kaldırması olup, şifresiz oturum açma imkanı sağlıyor ancak kişilerin sahip oldukları yüz ve parmak izi verileri de depolanıyor ve bu durum bazı gizlilik risklerini de beraberinde getiriyor.

Akıllı Ev Cihazları

Evin içerisinde size daha fazla yardımcı olabilecek teknolojik ürünlerin olması rahatlık açısından çok iyi ancak bu tarz cihazların çalışabilmesi için kişilerin seslerine ve çeşitli aktivasyon işlemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Ortamdaki sesi dinlerler ve belli komutları duyduktan sonra çalışırlar. Her ne kadar teknoloji şirketlerince bu cihazların evdeki sesi sürekli dinlemediği ifade edilsede bu ifadeler tek başına yeterli değil. Dolayısıyla akıllı ev cihazları kullandığınız zaman artık bir sırrınız kalmıyor.

Otonom Araçlar

Pek çok ülkede yaygınlaşmaya başlayan otonom araçlar ilerleyen yıllarda dünya genelinde yaygınlaşabilir. Kişisel cihazlardan ayrı olarak verileri ve kullanıcıların fiziksel güvenliğini tehlikeye atabilir. Çünkü trafik içerisinde insan tarafından yönetilmeyen araçların gezmesi istenmeyen kazaların da artmasına sebebiyet verebilir.

(Visited 33 times, 1 visits today)