Bu içeriğimizde günümüzde son derece yaygın olarak kullanılmakta olan flaş bellek aygıtına ilişkin olarak bilgiler vereceğiz. İşte konuya dair ayrıntılar…

Flaş bellekler teknolojinin önemli nimetlerinden biri olup, bir veriyi depolamak isteyen kişi için önemli fırsatlar sunuyor. Yanınızda taşıyabileceğiniz ufak bir çakmak kadar boyutu olan flaş bellekler, buna rağmen yüksek depolama alanlarına sahip oluyor ve böylece bir arkadaşınızdan veya kurumdan yüklü miktarda veri alacağınız zaman flaş belleğinize aktarılmasını sağlayarak kendi cihazlarınızda sorunsuz olarak kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda maliyetlerinin de fazla olmaması sayesinde uygun fiyatlardan satın alınabiliyor.

Bir flaş belleği kendi cihazınızda ve farklı cihazlarda kullanabilmek son derece basit çünkü flaş bellekler tak çıkar mantığında çalışıyor. Bir flaş belleği bilgisayara taktığınız zaman bir süre sonra Bilgisayarım bölümü içerisindeki diskler arasında görebilirsiniz. Üzerine tıkladığınız zaman da flaş bellek içerisinde yer alan dosyalar görüntülenecektir. Flaş belleğin içerisinde bulunan dosyaları sürükle bırak veya kopyala – yapıştır prensibiyle bağlamış olduğunuz cihaza aktarabilirsiniz.

Flaş bellekler günümüzde sadece taşınabilir USB depolama aygıtı olarak kullanılmamaktadır. Aynı zamanda cep telefonları, oyun konsollar gibi cihazlar için de bir aygıt olarak kullanılmaktadır. Hard disk mantığından çok daha farklı çalışmakta olan flaş belleklerin içerisinde herhangi bir hareketli mekanik parça bulunmamaktadır. Tamamen elektronik bir çalışma şekli vardır. Bu da bir flaş belleğin çabuk bozulmasını engeller.

Flaş bellek cihazları kapalı devredir ve süregelen döngüsel görevlerin uygulanması şeklinde çalışır. Örneğin bir veri işlenecekse önceden belirlenen bloklara gereken elektrik alan uygulanır ve blok sıfırlanır. Silinen kısma tekrar veri yazılması mümkündür. Geleneksel EEPROM’lara nazaran daha hızlı olan flaş bellekler, bloklar halinde temizlik yaparak daha hızlı silinir ve tekrar yazılırlar.

(Visited 36 times, 1 visits today)