Bu yazımızda sosyal medyanın öne çıkan bazı zararlarından bahsedeceğiz. İşte konuya ilişkin detaylar…

Günümüzde adeta herkes tarafından kullanılan internet üzerinde sosyal medya platformları da bulunmakta olup, insanlar bu platformlar üzerinde profiller oluşturarak birbirleriyle iletişim kurabiliyor. Örneğin bir gönderi yayınlayarak aynı anda yüzlerce hatta binlerce kişinin görüp etkileşim sunmasını sağlayabiliyor. Ancak sosyal medyanın önemli bazı zararları bulunuyor.

Sosyal Medya Asosyalleştiriyor

Günümüzde asosyallik önemli sorunlardan biri olarak biliniyor. Sosyal medya her ne kadar isminde Sosyal kelimesini barındırıyor olsada kişiyi sanal ortama alıştırıyor ve bu nedenle dışarıdaki dünyadan uzaklaştırıyor. Dolayısıyla sosyalliğin sadece sanal ortam ile sınırlı kaldığı durumlarda asosyallik problemi meydana geliyor.

Boyun ve Göz Ağrıları

Sosyal medyanın önemli zararlarından birisi de boyun ve gözde ağrılar oluşmasına neden olmasıdır. Çünkü uzun süre boyunca telefon veya bilgisayar ekranına bakmak kişilerin vücudunda istenmeyen sağlık sorunlarının meydana gelmesine neden olur. Bunlardan en çok görülenleri gözde ve boyun bölgesinde ağrı oluşmasıdır. Uzun saatler boyunca sosyal medya kullanılmamalı ve kullanılan süre zarfında ara verilerek boyun egzersizleri yapılmalı ve göz dinlendirilmelidir. Boyun egzersizleri yaparken ani ve sakıncalı hareketlerden kaçınılmalı, uzman görüşü alınmalıdır.

Gizlilik Yok Oluyor

Sosyal medya insanların özel yaşantılarını zedeleyen unsurlardan biri. Bir kişi konumunu, o an ne yaptığını ve diğer kendisi hakkındaki özel bilgileri başkalarıyla paylaşıyor. Bu durum özel hayatın zedelenmesine neden oluyor.

Zamanı Boşa Harcatıyor

Sosyal medyanın yoğun bir biçimde kullanılması halinde kişi aslında zamanının çoğunu sosyal medyaya ayırmış oluyor ve bu da onun üretkenliğini azaltıyor. Sosyal medya kullanmak yerine boş zamanı daha verimli olarak geçirebilecek pek çok aktivite bulunuyor. Bu bağlamda sosyal medyanın dengeli bir şekilde kullanılması, zamanın önemli bir bölümünün sosyal medya üzerinde öldürülmemesi gerekiyor.

(Visited 37 times, 1 visits today)