Steam platformunda 2021 yılının enleri belli oldu. Buna göre 2021 Steam Ödülleri sahiplerini buldu. İşte habere ilişkin tüm ayrıntılar…

PC oyunculuğunun göz bebeği olan Steam üzerinde her yıl yılın en iyi oyunlarının seçildiği Steam Ödülleri etkinlikleri tertip edilmekte olup, yarışma kapsamında oyuncular oylama yaparak en iyi oyunları belirlemeye çalışıyor. 2021 yılını bitirip 2022 yılına girdiğimiz şu günlerde Steam, 2021 yılında Steam’in en iyilerinin hangileri olduğunu açıkladı.

Yılın En İyi Oyunu

Yapılan oylamalar sonucunda Resident Evil Village, 2021 yılının en iyi oyunu unvanını aldı. Resident Evil Village bu kategoride Cyperpunk 2077, Forza Horizon 5 gibi iddialı yapımlar ile karşı karşıya gelmişti.

Yılın En İyi VR Oyunu

VR teknolojisi günümüzde giderek gelişiyor ve bu durum da oyun dünyasına yansıyor. VR oyunlarına 2021 yılında 2020 yılına nazaran daha fazla ilgi gösterildi ve yılın en iyi VR oyunu olarak Cooking Simulator VR seçildi.

Arkadaşlarla Daha Zevkli

Steam’in alışıldık kategorilerinden Arkadaşlarla Daha Zevkli kategorisindeki en başarılı oyun It Takes Two oldu. Bu kategori kapsamında tek başınıza değil de arkadaşlarınızla beraber oynadığınızda daha eğlenceli olan oyunlar değerlendiriliyor.

Üstün Görsel Stil

Üstün görsel stil kategorisindeki en başarılı oyunun Forza Horizon 5 olduğu açıklandı. Yarış tutkunlarının vazgeçilmez serisinin son oyunu, oyun dünyasında büyük bir yankı uyandırmayı başarmıştı.

En Yenilikçi Oynanış

En yenilikçi oynanış kategorisindeki en iyi oyunun Deathloop olduğu açıklandı. Bu pek çok oyuncu için sürpriz niteliğinde olurken azımsanmayacak kadar büyük bir kitle sonucun olağan olduğu görüşünde birleşti.

Zengin Hikayeye Sahip Üstün Oyun

Bir oyunda hikaye kuşkusuz ki oldukça önemli olabiliyor. Hikaye tabanlı oyunlar arasında 2021 yılının en etkileyici oyunu Cyberpunk 2077 oldu. Her ne kadar çeşitli oyun hataları nedeniyle ilk başta büyük eleştiriler alsada zaman içerisinde daha iyi hale getirildi ve sahip olduğu hikaye örgüsü ile taktir topladı.

(Visited 32 times, 1 visits today)