Bu içeriğimizde Canva’nın ne olduğuna değiniyor, Canva hakkında bilinmesi gereken unsurlarla ilgili olarak bilgiler veriyoruz.

İnternet tabanlı ücretsiz tasarım uygulaması olan Canva, profesyonel çapta tasarımlara da imza atmanıza imkan tanımakta olan bir araçtır. Platform üzerinde yer alan şablonlara fotoğraflar ekleyip düzenlemesini de yapabilmektedir.

Canva programının sahip olduğu en güzel özelliklerden biri programı kullanabilmek için ileri seviyede tasarım bilgisine sahip olmanın gerekmemesidir. Kolay bir kullanıcı arayüzüyle dikkat çekmekte olan bir uygulama olduğu da ifade edilebilmektedir. Canva ile zorlanmadan dikkat çekici tasarımlar ortaya konulabilmektedir.

Kuruluşu 1 Ocak 2012 olan Canva, Melanie Perkins ve Cliff Obrecht tarafından inşa edilmiştir. Grafik, lego, sunum, poster gibi içerikler yapılmasına imkan tanır. Aynı zamanda fraklı tasarım şablonlarından yararlanarak başarılı videolar ve görselleri de yine platform üzerinde oluşturmak mümkün olmaktadır.

Pek çok sayıda yazı tipi, resim, şablona sahip olan Canva kullanım kolaylığı ile de dikkat çekmekte olan bir tasarım uygulamasıdır. Markalar ve kurumlar tarafından epey yaygın bir şekilde tercih etmektedir.

Canva’yı kullanmaya başlayabilmek için ilk olarak üye olmak gerekmektedir. Üye olmak için mail, Google hesabı ve Facebook hesabı ile üye olmak mümkündür. Üye olduktan sonra ekranda İlk Tasarımınızı Oluşturun şeklinde gelen alana girip Instagram gönderileri, davet, logo ve afiş gibi tasarım alanlarında ilk olarak hangi kategoride tasarım yapacağınızı belirleyiniz. Mesela Instagram hikayeleri ya da gönderileri için tasarım yapabilirsiniz. Daha sonra yapmayı düşündüğünüz tasarımla uyumlu şablonlar çıkacak olup, ekranlara gelmekte olan şablonlar arasından dilediğinizi seçmeniz mümkündür.

Seçim yapmanızın ardından da tasarlama yapabilirsiniz. Platform üzerinde şablonun oluşturulmasının ardından Tasarım Oluştur seçeneğine tıklayınız ve açılan ekran tasarım paneli içerisinde sol kısımdan kullanıcıların eklemesi için bazı seçenekler çıkacak olup söz konusu seçeneklerin arasından kendinize göre tercihte bulunup kullanabilirsiniz. Tasarımın şekillenip gerçekleştirilmesinin ardından Kaydetme işlemi yapabilirsiniz.

(Visited 13 times, 1 visits today)