Bu içeriğimizde Google Play platformunda arama geçmişini nasıl temizleyebileceğiniz ile ilgili olarak bilgiler vereceğiz. İşte konuya ilişkin detaylar…

Günümüzün en çok kullanılan sanal mağazalarından biri olan Google Play üzerinde kullanıcıların arama yaparak diledikleri içeriklere ulaşması ve satın alması veya indirmesi mümkün oluyor. Play Store arama yapıldığında kullanıcıların arama geçmişleri kayıt altına alınıyor. Bu durumdan rahatsız olan kullanıcılar, aramış oldukları tüm kelimeleri arama geçmişlerinden temizleyebilir.

Google Play geçmişinizin görünmesini istemiyorsanız, ilk olarak Google Play hesabınızı açınız ve ardından ekranın sol kısmında yer almakta olan seçeneğe tıklayın ve menüde bulunan Ayarlar kısmına tıklayın. Sonrasında çıkan ekranda Geçmişi Sil komutuna tıklayın. Geçmişi Sil komutunu uyguladıktan sonra artık Play Store üzerinde yapmış olduğunuz aramalara ait kayıtlar silinmiş olacaktır. İşlemin başarılı bir şekilde tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmek için, daha önce aratmış olduğunuz bir kelimeyi Play Store içerisindeki arama bölümüne tekrar yazınız ve hemen altında öneri olarak geçmişinizin çıkıp çıkmadığına bakınız. Bu arada Play Store üzerinde etkili bir geçmiş temizliği yapabilmek için kaldırılan uygulama geçmişinizi de silmeniz gerektiğini belirtelim.

Uygulama geçmişini silmek:

Google Play Store’a giriş yapıp sol üst köşede bulunan butona tıklayınız ve çıkan menüde Uygulamalarım seçeneğine giriniz. Ardından Koleksiyon bölümünden sıralamadan kaldırmış olduğunuz uygulamaları görüp, silmek istediğiniz uygulamanın yanında yer alan x işaretine basarak silebilirsiniz.

Alışveriş geçmişini silmek :

Google Play platformu üzerinden yapmış olduğunuz alışverişi temizlemek için Google Play üzerinde bulunmakta olan tarayıcı taramak için Internet seçeneğine giriniz ve açılan pencerede sağ üst köşede yer almakta olan bölümden Google Play hesabınıza giriş yapınız. Ardından fatura soldaki menüde çıkacak olup, sipariş geçmişiniz de çıkacaktır. Satın alınan ögenin yanında bulunmakta olan üç noktaya tıklayınız ve Kaldır seçeneğini seçiniz. Böylece işlem tamamlanmış olacaktır.

(Visited 22 times, 1 visits today)