Yeni içeriğimizde Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayara güvenlik amacıyla oturum açma şifresi belirlemek adına uygulamanız gereken yöntemlere değiniyoruz.

Teknolojik cihazları koruyabilmek amacıyla kullanılabilecek olan yöntemler bulunmaktadır. Klasik parola yöntemi de bu doğrultuda tüm bilgisayarlarda olan bir koruma yöntemi olarak öne çıkmaktadır.

Eğer bilgisayarınızı iş yeri gibi herkesin ulaşabileceği bir yerde kullanmakta iseniz oturum açma şifresine ihtiyacınız olabilir. Bilgisayara şifre koyma işlemi, işletim sisteminden işletim sistemine değişiklik gösterebilmekte olan bir husus olup, bu yazımızda biz Windows üzerinde şifre koyma işleminin nasıl yapıldığıyla ilgili olarak bilgilere yer vermek istedik.

Windows bilgisayara parola koyma yöntemi:

İlk olarak Windows bilgisayarınızın Ayarlar bölümüne girmeniz gerekmektedir. Ayarlar bölümüne girmenizin ardından hesaplarınızın listesinin çıkacağı Hesaplar sekmesini açınız. Hesaplar sekmesi içerisinde, hangi hesaba oturum açma parolası girmek istiyorsanız o hesabı seçiniz. Ardından Oturum Açma Seçenekleri’ni genişletiniz ve bir Oturum Açma yolu seçiniz. Sonrasında yeni şifrenizi belirleyip yazmanız ve kaydetmenizle beraber işleminiz tamamlanacaktır. Ancak bunun için şifrenizin mutlak suretle güvenilir bir şifre olmasına dikkat etmeniz gerektiğini ifade edelim. Şifrenizin diğer kişilerce kolayca çözülebilecek bir durumda olmaması gerekiyor. Yani hem uzun hem de karmaşık bir şifre belirlemelisiniz. Şifrenizi yazarken küçük büyük harf, rakam ve noktalama işaretlerine de yer verdiğiniz taktirde oldukça güçlü bir şifreye sahip olursunuz. 123456 gibi basit şifreleri kullanmaktan ise uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.

Yukarıdaki işlemleri uygulamanızla beraber artık Windows bilgisayarınızın daha güvenli bir hale gelmesini sağlayabilir, sizden başkalarının bilgisayarınızdaki verilere erişmesini önüne geçebilirsiniz. Ancak bilgisayarınızın içerisinin veri güvenliği açısından tatminkar olabilmesi için yazılımsal olarak da virüs kapmamış olması gerektiğini ifade etmek gerekiyor. Aksi taktirde siber saldırı tehlikesi içerisine düşebilirsiniz.

(Visited 8 times, 1 visits today)