Bu içeriğimizde 2022 yılında meydana gelmesi beklenen teknolojik gelişmelerin neler olduğuna değinmekteyiz. İşte konuya dair detaylar…

Teknoloji büyük bir gelişim içerisinde olmaya devam etmekte olup, 2022 yılı da teknolojik olaylar bakımından dikkat çekici bir yıl olacak. Günümüzde binlerce teknolojik çalışma yapılmakta olup her geçen gün yeni bir buluşa şahit oluyoruz. İnsan hayatına katılan yeniliklere 2022 yılı içerisinde de pek çok gelişmenin dahil olmasını bekliyoruz.

2022 yılında yaşanması beklenen pek çok teknolojik gelişme bulunuyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise artırılmış gerçeklik döneminin başlayacak olmasıdır. Artırılmış gerçeklik her geçen gün adından daha fazla söz ettirmekte olup sanal arsa satışları yapılmaya başlanacak boyuta gelmiştir. 2022 yılı içerisinde online alışverişlerde artırılmış gerçeklik dönemine geçilmesi beklenmektedir.

Artırılmış gerçekliğin sürdürülebilir yeni bir trend halini alması ve yazılım dünyasını da yeni bir dönem içerisine sokması beklenmektedir. 2022 yılı içerisinde sanal kıyafetlerin satılması, blockchainin daha fazla alana yayılması, kimlik doğrulama sistemlerinin daha güvenli hale gelmesi, yapay zekanın daha yaygınlaştırılması ve günlük hayata daha fazla enjekte edilmesi, 5G internet bağlantısının daha yaygın bir hale gelmesi gibi teknolojik gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Günümüzde şimdiden online alışverişlerle ilgili olarak artırılmış gerçeklik dönemini başlatan Apple gibi devler bulunmakta olup, bu hususta AR ile hazırlanan üç boyutlu görseller paylaşılıyor. Bir yandan teknoloji üretimi hızlandıkça karbon salınımı da artmakta olup dünya büyük bir hızla kirlenmektedir. Bu sorunun çözümüne ilişkin de 2022 yılında daha belirgin adımlar atılması gerekiyor ancak şu an için korona virüsünde omicron varyantının uzun süredir dünya gündemini meşgul ettiğini belirtmek gerekiyor. Söz konusu varyant şu anki etkisini yitirdiğinde teknolojik gelişmelerin ve çevre bilincinin daha da hızlı gerçekleşeceğine şahit olabiliriz.

(Visited 23 times, 1 visits today)