Bu yazımızda popüler sosyal medya platformlarından Instagram üzerinde aktiflik kapatmanın nasıl yapılacağıyla ilgili olarak bilgiler veriyoruz. İşte detaylar…

Instagram’da çevrimiçi olduğunuz zaman profil resminizin yanında diğer kullanıcılara yeşil ışık yanacaktır. Mesajlaşma bölümünden anlaşılabilen kullanıcının aktif olup olmadığı hususuyla ilgili müdahalede bulunabilirsiniz. Platform üzerinde mesajlaşmalarda kullanıcıların aktif olup olmadığınızı görmelerini istemediğinizde aktifliği kapatabilirsiniz. Böylece artık kullanıcılar sizin o an aktif olup olmadığınızı ve ne zaman aktif  olduğunuzu göremeycecektir. Bu özelliği kapattığınız zaman artık sizin de başkalarının aktif olup olmadığını göremeyeceğinizi belirtelim.

Instagram’da aktiflik kapatma işlemi hem telefonlarda hem web tarayıcı üzerinde yapılabilmektedir. İlk olarak Android üzerinde aktiflik kapatmanın nasıl yapıldığına değinecek olursak;

Android’de Instagram aktifliğini kapatma yöntemi:

İlk olarak Instagram mobil uygulamasını açınız ve Profil sayfasına geçiniz. Sağ üst köşede yer almakta olan üç çizgi butonuna dokununuz ve oradan Ayarlar bölümüne geçiniz. Ayarlar içerisinden Gizlilik sayfasını açarak Hareket Durumu seçeneğine dokununuz. Hareket Durumunu Göster seçeneğini pasif hale getiriniz.

iOS üzerinde Instagram aktifliğini kapatma yöntemi:

iOS işletim sisteminde Instagram aktifliğini kapatabilmek için ilk olarak iOS cihazınızda Instagram mobil uygulamasını açınız ve Profil bölümüne giriniz. Sağ üst köşede yer alan alt alta üç çizgi butonuna tıklayınız. Sonrasında Ayarlar seçeneğine, oradan da Gizlilik seçeneğine dokununuz. Hareket Durumu bölümünden Hareket Durumunu Göster seçeneğini pasif hale getirerek işleminizi yapabilirsiniz.

Web tarayıcıda Instagram aktifliğini kapatma yöntemi:

Bunun için ilk olarak Instagram internet sitesini açıp giriş yapınız ve sonrasında sağ üst köşedeki profil resminizin üzerine tıklayıp oradan Ayarlar sayfasına giriniz. Ayarlar içerisinden Gizlilik ve Güvenlik sayfasını bulunuz ve Hareket Durumunu Göster seçeneğindeki onayı kaldırarak işleminizi tamamlayınız.

Aktifliği tekrar açmak istediğiniz zaman ayın adımları uygulayıp ilgili bölümde Birlikte Aktif Olduğunuzu Göster seçeneğini seçebilirsiniz.

(Visited 22 times, 1 visits today)