Popüler sosyal medya ağlarından Instagram’da yorum kapatma özelliğine başvurabilirsiniz. Yeni yazımızda Instagram yorumlarını kapatma işleminin nasıl yapıldığına değiniyoruz. İşte konuya ilişkin detaylar…

Dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya platformlarından biri haline gelen Instagram, günümüzde ağırlıklı olarak gençler tarafından kullanılsada orta yaşlı ve daha olgun kimseler de Instagram uygulamasını sıklıkla tercih etmeye başladı.

Instagram’ın sahip olduğu özellikler ve kullanışlı yapısı ile çok popüler bir platform haline geldiği bilinirken günümüzde Facebook yani yeni adıyla Meta şirketinin bünyesinde faaliyet göstermekte olan bir oluşum olduğunun altını çizmek gerekiyor. Meta platform için sıklıkla çeşitli güncellemeler yayınlayarak hem içerik üreticilerini koruma altına alıyor hem de kullanıcılara yönelik olarak pek çok yeni özellik ve güncellemeler sunuyor.

Instagram üzerinde yorum fonksiyonu yaygın olarak kullanılan özelliklerden biri ancak bazen kullanıcılar kötü niyetli yorumlarla ve spam yorumlarla karşılaşabiliyor. Bu gibi durumlarda Instagram kullanıcısının olumsuz olarak etkilendiği bilinen bir gerçek olup, kullanıcının bu sorunu çözebilmek için uygulayabileceği yöntemlerin başında yorum kapatma geliyor.

Bir gönderide nasıl yorum kapatılır?

İlk olarak Instagram uygulamanızı açınız ve yorumlarını kapatmak istediğiniz gönderiye giriniz. Sonrasında sağ üst kısımda yer almakta olan üç noktaya dokunun ve Yorum Yapmayı Kapat seçeneğine basınız. Böylece yaptığınız işlemle beraber artık söz konusu gönderiniz yorumlara kapatılmış olacaktır.

Yorumu yeniden aktif hale getirmek:

Eğer gönderinizde yorumları tekrar aktif hale getirmek istiyorsanız gönderinizin üzerine gelip dokunun ve sağ üst kısımda bulunmakta olan üç noktaya basın. Ardından Yorum Yapmayı Aç kısmına basarak yorumu yeniden aktif hale getirebilirsiniz.

Eğer dilerseniz yorumları tamamen deaktif hale getirmeyerek kısıtlayabilirsiniz. Bunun için Yorum Yapmayı Kapat bölümünde fotoğraf beğenilerinizin altında çıkan Yorumları Kapalı Kontrolleri Gözden Geçir kısmına basıp, çıkan seçenekler arasında Şu Kişilerin Yorumlarına İzin Ver’e asınız. Sonrasında çıkan seçeneklerde herkes ayarını belirli kişilerle değiştirerek yapabilirsiniz.

(Visited 2 times, 1 visits today)